Machinesturing op graafkranen

Trimble 3D GPS & UTS Totaal Station

De JCB JZ141LC 14 ton rupskraan, Doosan DX235  25 ton rupskraan (=binnendraaier), Doosan DX340LC 35 ton rupskraan, CAT 335FL 38 ton rupskraan (=binnendraaier) zijn te verkrijgen met een 3D GPS kraansturing & totaal station. GPS op een kraan is de uitgelezen toepassing voor het behalen van hogere productiviteit.


Download de Earthworks Assistant app https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ctct.darkshadows&hl=nl&gl=US


Zie “BESCHRIJVING” onderaan voor meer info omtrent earthworks 3D GPS van Trimble

Offerte aanvragen

Extra informatie

MACHINEGEBRUIK

14t – 40t

GPS

3D STURING – TRIMBLE EARTHWORKS

TOTAAL STATION

3D STURING – TOTAAL STATION VOOR MACHINESTURING

Beschrijving

Trimble Earthworks:

 • 10-inch (25.7 centimeters) Trimble TD520 touch-screen Android display
 • Gebruikersomgeving is geoptimaliseerd voor eenvoudig gebruik en hoge productiviteit
 • Kleurrijke beelden, natuurlijke interactie en bediening, plus zelflerende functies maken Earthworks intuïtief en eenvoudig te leren
 • Elke bestuurder kan de gebruikersomgeving aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Door de verscheidenheid van afstelbare schermen kan het gewenste perspectief voor een maximale productiviteit gemakkelijk worden gekozen.
 • De robuuste beweging sensoren GS520 met ingebouwde giro op bak, stick en boom zorgen voor hoge nauwkeurigheid metingen. De EC520 controller die ook dienst doet als chassis sensor zorgt voor een snelle verwerking van de meetgegevens van de sensoren en voor een optimale grafische weergave op het touchscreen display
 • MS975 / 995 – GPS antenne en ontvanger voor de best mogelijk GPS ontvangst en positie berekening.

Een huurset bestaat steeds uit:

 • Een Trimble Earthworks voorbereide en gekalibreerde machine. De machines zijn standaard voorzien van een modem met geactiveerde SIM kaart en zijn geconfigureerd voor werking via Flepos. Op aanvraag kan in onderling overleg ook de Walcors activatie voorzien worden.
 • 1 x TD520 Touch screen actief voor 3D werking op kraan
 • 2 x MS975/995 GPS antennes

3D UTS TOTAL STATION STURING – TRIMBLE EARTHWORKS

De Trimble UTS (Universal Total Station) is speciaal ontwikkeld voor uiterst precieze en snelle machinesturingen en kan bovendien perfect elke landmeetkundige taak aan. Compatibel met alle actieve prisma’s en Trimble veldboeken.

Het totaalstation wordt geleverd met een veldboek en meetstok met prisma. Het toestel kan zowel los gehuurd worden als in combinatie met een machine (Bulldozers of kranen).


GPS OP GRAAFKRANEN:

Het Earthworks 3D GPS systeem van Trimble laat toe om op basis van een ingeladen ontwerp of een ter plaatse aangemaakte tekening accurater en sneller te werken. De sensoren op elk bewegend gedeelte van de machine in combinatie met de dubbele GPS antennes zorgen ervoor dat de positie en hoogte van het mes van de bak steeds gekend zijn. Aan de hand van een groot aanraakscherm met 3D weergave in de cabine ziet te machinist steeds hoe ver hij nog verwijderd is van het gewenst afwerkingsniveau.


Trimble’s uniek gepatenteerd concept van 2 met elkaar communicerende GPS ontvangers komt hier tot zijn volle recht. De MS992 machine smart antennes met elk hun eigen GNSS ontvanger vormen een uniek duo in de wereld van de machinesturingen.

 • Gebruikte toepassingen: Percelen voor huizen- en bedrijvenbouw, wegenbouw, bouw van bedrijventerreinen en sportcomplexen, dijken, fiets- en wandel paden, enz.
 • Huren?: Om optimaal gebruik te kunnen maken van de 3D sturing is kennis van het werken met 3D machinesturingen niet onbelangrijk. U laad zelf uw plan van de werf in de controlebox en kan meteen aan de slag.
 • Samenstelling: Alle benodigdheden (GPS ontvangers, Modem, Controlebox, sensoren of radio) die op de kraan zelf worden geplaatst voorzien wij in samenspraak met u op basis van uw behoeften en manier van werken.
 • Er kan gewerkt worden met een correctiesignaal van bv. FLEPOS of via een basisstation op de werf zelf. De radio van Trimble is geschikt om ook correctiesignalen van andere merken basis stations op te nemen.

Earthworks voor graafmachines

Het nieuwe Trimble® Earthworks voor graafmachines Grade Control platform is ontwikkeld om u te helpen meer werk in minder tijd te verzetten. Het innovatieve, nieuwe generatie grade control platform is nieuw opgebouwd en beschikt over intuïtieve, snel te leren software die op een Android besturingssysteem draait. Deze supermoderne software en hardware stellen machinisten van elk niveau in staat sneller en productiever dan ooit te werken.

INTUÏTIEVE SOFTWARE, SOLIDE HARDWARE

De Trimble Earthworks grade control app draait op het nieuwe 10” Trimble TD520 Android touchscreen. De software is ontwikkeld in samenwerking met gebruikers van bouwmachines over de hele wereld en de gebruikersomgeving is geoptimaliseerd voor eenvoudig gebruik en hoge productiviteit. Kleurrijke beelden, natuurlijke interactie en bediening, plus zelflerende functies maken Earthworks intuïtief en eenvoudig te leren. Elke bestuurder kan de gebruikersomgeving aan zijn of haar persoonlijke voorkeuren en werkwijzen aanpassen. Door de verscheidenheid van afstelbare schermen kan het gewenste perspectief voor een maximale productiviteit gemakkelijk worden gekozen.

Earthworks biedt de mogelijkheid databestanden draadloos en automatisch naar of van het kantoor over te brengen, zodat u altijd met het nieuwste ontwerp werkt. Via het Android besturingssysteem kunt u ook andere praktische applicaties downloaden. Voor nog meer flexibiliteit kan de Trimble Earthworks software ook op Android tablets van andere merken worden gebruikt.

AUTOMATISERING VOOR GRAAFMACHINES

Met Trimble Earthworks kunt u nu gebruik maken van het eerste geautomatiseerde 3D bedieningssysteem voor graafmachines. Graafmachines kunnen halfautomatisch werken, waardoor de bestuurder gemakkelijker geëgaliseerde, vlakke, of hellende oppervlakken kan produceren. Hoe werkt het?

 1. De graafmachine wordt op automatische bediening gezet.
 2. De machinist bediend de stick.
 3. Trimble Earthworks bestuurt de giek en de bak.
 4. Blijf op niveau, voorkom te veel uitgraven en werk productiever.

Earthworks - Hoogte referen

Download

Earthworks - Richting refereren

Download

Earthworks - Werkwijze bij gebruik van auto's

Download

Earthworks - Externe lichtbalken

Download

Earthworks - Laser refereren

Download

Earthworks - Wettelijke voorschriften & regelgeving

Download

Earthworks - Meetmodus

Download

Earthworks - Verstelling t.o.v. laser

Download

Earthworks - Lichtbalken op het scherm

Download

Earthworks - Punt vastleggen

Download

Earthworks - Externe schakelaar

Download

Earthworks - Helling & doorsnede geheugens

Download

Earthworks - Touch point

Download

Earthworks - Bestanden overbrengen

Download

Earthworks - Auto's gebruiken

Download

Earthworks - Diepte & hellingmodus gebruiken

Download

Earthworks - Ontwerp modus gebruiken

Download

Earthworks - Hoogte verstellingen gebruiken

Download