Machinesturing op dozers & skidsteer

De rupsbulldozer die ook ingezet kan worden als skidsteer CAT 279D, de rupsbulldozer CAT D4K2XL en de rupsbulldozer CAT D6KLGP zijn te verkrijgen met een 2D lasersturing, 3D GPS machinesturing & totaal station. GPS op een kraan is de uitgelezen toepassing voor het behalen van hogere productiviteit.


Zie “BESCHRIJVING” onderaan voor meer info omtrent deze toepassingen.

Offerte aanvragen

Extra informatie

MACHINEGEBRUIK

Rupsbulldozer & skidsteer 4,5t – 8,5t – 14t

LASER

2D STURING – TRIMBLE GCS900

GPS

3D STURING – TRIMBLE GSC900

TOTAAL STATION

3D STURING – TRIMBLE SPS X30

Beschrijving

Machinestruing op bulldozers of skidsteer

Zowel laser, GNSS (GPS) als totaalstationsturing zijn mogelijk. De sterke aanwezigheid van de Trimble GCS900 sturingen op de markt maakten dit de logische keuze voor de uitrusting van onze machines. Hieronder vindt U wat meer informatie over welke sturing U in welke situatie kan helpen.

Lasersturing:
voor het fijnnivelleren van eenvoudigere projecten. Hierbij kan vlak, onder enkele helling of dubbele helling genivelleerd worden met hoge nauwkeurigheid met behulp van een laser. Er moet steeds vrij zicht zijn tussen de laser en de machine.

Totaalstationsturing:
voor het fijnnivelleren van complexere projecten. Indien een dubbele hellinglaser niet meer volstaat of de laser teveel opnieuw moet ingesteld worden, kan een sturing met totaalstation de oplossingen bieden. Hiermee kan een volledig 3D model gerealiseerd worden met een hoognauwkeurige sturing. Ook hier moet een vrije zichtlijn zijn tussen totaalstation en machine.

GNSS sturing:
net zoals de GNSS sturing op de graafkranen, kunnen ook de nivelleringsmachines werken op GNSS sturing. De nauwkeurigheid is iets lager dan bij laser- of totaalstationsturing (3-5 centimeter afwijking in hoogte) maar laat toe om in open terrein te nivelleren zonder beperking van zichtbaarheid van een laser of totaalstation. Perfect voor het nivelleren van grondkoffers, terreinen en grof nivelleren van steenslagkoffers. Fijnnivellering kan hierna uitgevoerd worden met één van bovengenoemde systemen op dezelfde machine.


Extra beknoptere uitleg:

2D sturing (Laser)
voor de controle van de hoogte en helling van het mes van de bulldozer. Door het systeem aan te vullen met een verkantingsensor kan ook de verkanting worden gemeten. Een op een mast bevestigde laserontvanger controleert de hoogte in reële tijd. In de cabine toont een CB450 of CB460 bedieningsconsole de hoogte en de helling van het mes in reële tijd, zodat u nauwkeuriger werkt en de juiste maten sneller bereikt, niet te veel grond verzet en dus geen overschot van uitgegraven materiaal hebt bij het vullen (wegen of platformen). Dit systeem kan evolueren naar 3D sturing.

Mogelijke toepassingen:
Eenvoudige platformen: sportterreinen, wegenbouw, commerciële gebouwen, ophogingen, wegen en diverse netten.

Mogelijke configuraties:
Enkele laser en hellingsensor: systeem met één enkele laserreferentie, gekoppeld aan een ultrasone taster voor de controle van de hoek van het mes en de helling, voor het werk op hellingen of het egaliseren als afwerking.

Dubbele laser: Twee laserreferenties, gekoppeld aan ultrasone sensoren en tasters, voor zeer nauwkeurig werk.

3D sturing (GPS & TOTAAL STATION)
Het GCS900 systeem via GPS wint steeds meer aan populariteit.  Door een 3D ontwerp in de machine te integreren via de CB450 of CB460 control box kan de machine automatisch een steeds veranderende hoogte en dwarshelling aanpassen.
Hierbij wordt gebruik gemaakt van de allernieuwste GPS-technologie voor de positieberekening van de machine op het 3D ontwerp.

Trimble heeft hiervoor speciaal de MS992 GPS-ontvangers ontworpen die u in alle omstandigheden continuïteit van uw werkzaamheden garanderen.  De MS992 is een GPS-antenne met geïntegreerde GPS-ontvanger aangepast voor machinegebruik.  Dit maakt hem de meest robuuste smart-antenne ooit.

Alle elementen van de GCS900 systemen: CB450, CB460, SNR420 radio …kunnen eenvoudig van de ene machine naar de andere overgeplaatst worden.

Handleiding Totaal station - GCS900

Download

Handleiding - GCS900 (beknopt)

Download

Handleiding - GCS900 (Uitgebreid)

Download